دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، ایجاد زیرساخت های ترانزیتی به ویژه ترانزیت ترکیبی را از مباحث کلی اقتصاد دریامحور برشمرد و گفت: خوشبختانه ایران با برخورداری از مواهب طبیعی و موقعیت جغرافیایی می تواند با تخصیص منابع و احداث زیرساختها درآمدهای خوبی برای کشور ایجاد کند.
به گزارش رویکرد هفته کیش، دکتر رضا مسرور در همایش «اقتصاد دریا محور، پیشران رشد اقتصادی پایدار با تاکید بر بخش خصوصی» در کیش، بر لزوم تخصیص بودجه به زیرساختهای ترانزیتی مناطق آزاد با هدف ارزآوری برای کشور تاکید کرد.
این همایش که به میزبانی جزیره کیش برگزار شد؛ دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به وجود دو عامل مهم توسعه درکشورها اظهار داشت: براساس نظریه توسعه منابع و راه به دریا دو عامل مهم برای توسعه کشورها هستند که هر دو در کشور ما وجود دارد.
وی از مدیریت به عنوان مشکل کشور ما در بهرهبرداری از این ظرفیتها یاد کرد و افزود: استفاده خردمندانه از ظرفیتها؛ اصلیترین مشکل ما برای حکمرانی مطلوب است موضوعی که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز برآن تاکید کرده است.
رضا مسرور تصریح کرد: درحال حاضر۱۰درصد تولید ناخالص داخلی از دریا است و تنها از ۵ درصد ظرفیت سواحل کشور استفاده میشود، که این مهم نشان میدهد که باید برموضوع مدیریت تمرکز کنیم و در تلاش هستیم در مناطق آزاد با پیگیری این موضوعات در اقتصاد کشور نقشآفرینی کنیم.
دبیرشورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، گفت: با توجه به این که مناطق آزاد در کریدور شمال به جنوب و کریدور چین قرار گرفتهاند و کالا از شانگهای به بندر آکتائو و انزلی میرسد و به سمت جلفا میرود، و در صورت تکمیل این کریدور با احداث مسیر ۱۰۰ کیلومتری چشمه ثریا تا ترکیه سهم درآمدی خوبی نصیب کشورمان میشود.
مسرور افزود: در این بخشها نیاز به تخصیص بودجه داریم و باید این زیرساختها تامین مالی شوند تا برای کشور ارز آوری داشته باشیم.
وی درادامه به مسیر نوستراک اشاره کرد که با اتصال ریل به بندر چابهار مسیری کوتاهتر از کانال سوئز است و برای کشور تولید ثروت میکند.مسرور اظهار داشت: در کشور ما داراییهای غیرمولد زیادی وجود دارد که باید با برنامهریزی به داراییهای مولد تبدیل شود و در مناطق آزاد به دنبال ایجاد حکمرانی مناسب با تبدیل داراییهای غیرمولد به داراییهای مولد هستیم.
دبیرشورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی از تغییر مدل درآمدی مناطق آزاد از فروش زمین به داراییهای مولد خبر داد و گفت: تامین مالی با انتشار اوراق و بهرهگیری از ظرفیتهای هر منطقه از جمله روشهای درآمدی پیشبینی شده است؛ مناطق آزادی که درکنار دریا هستند ظرفیتهای بینظیری در بخشهای انرژی و بانکرینگ دارند.
دکتر رضا مسرور در پایان با اشاره به این که مناطق آزاد برای برد در شرایط امروز منطقه باید با تعریف مزیتهای رقابتی انگیزه ایجاد کنند افزود: برای همراهی با سرمایهگذاران علاقمند به فعالیت در مناطق آزاد آمادگی کامل داشته و از سرمایهگذاران استقبال میکنیم.
همایش «اقتصاد دریا محور، پیشران رشد اقتصادی پایدار با تاکید بر بخش خصوصی» با حضور «آقا محمدی» رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، رحیم سرهنگی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، عزت اله محمدی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه های کیش و جمعی از مدیران ارشد حوزههای مختلف به منظور شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای گسترده اقتصادی موجود در ساحل، فراساحل و آبهای آزاد با تمرکز بر توسعه شهرهای جدید ساحلی، کشتی سازی، صنایع فراساحلی، انرژی، شیلات، اقتصاد دیجیتال، صنعت مالی و گردشگری ، فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه زیرساختهای اقتصادی به میزبانی منطقه آزاد کیش برگزار شد.