مرتضی ناظری: جزیره کیش به عنوان یکی از مناطق آزاد پیشگام در ایران، با بیش از ۳۵ سال سابقه، مراحل پر تلاطم بسیار زیادی را پشت سر گذاشته است.
به گزارش رویکرد هفته کیش، یکی از مسائل کلیدی که در این مدت مطرح بود، تغییرات مکرر مدیران عامل سازمان منطقه آزاد کیش پس از انتخابات ریاست جمهوری میباشد. همین تغییرات گاهی باعث ناهماهنگی و عدم بهرهوری مناسب از زیرساختها و پتانسیلهای موجود در جزیره شده، چرا که بسیاری از انتصابات بدون مشورت کافی با جوامع تأثیرگذار و بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه صورت گرفته است.
اگرچه کیش به دلیل امنیت اقتصادی و جذابیتهایش سرمایهگذاران زیادی را به این منطقه جلب کرده است، اما مدیریت این سرمایهها به نحو مطلوب انجام نشده و در این راستا، مدیران میانی مسئولیت بزرگی در راهنمایی و هدایت سرمایهگذاران دارند.
همچنین در ادامه باید بر این امر مهم اذعان داشت کهساختار سازمانی کیش که در راس آن مدیرعامل و معاونان او قرار دارند؛ معمولا از سرزمین اصلی و بدون تجربه کافی در کیش منصوب میشوند. در حالی که مدیران میانی به وضعیت و نیازهای محلی آشنا هستند و نقش کلیدی در انتقال اطلاعات و تجربیات خود به مدیران ارشد دارند.
اما به نظر میرسد که در بسیاری موارد، این روند به درستی انجام نگرفته و به دنبال آن، مدیران ارشد قادر به اتخاذ تصمیمات موثر نبودهاند؛ به گونه ای که نقش برخی از مدیران میانی حتی در فراهم کردن فضایی ملتهب و عدم رضایتمندی کارکنان از سیستم که میتواند چالش ها و آسیب های غیر قابل جبرانی را در حوزه سرمایه های انسانی رقم بزند به دنبال داشته است.
خوشبختانه با آغاز به کار تیم مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد کیش؛ توجه و استفاده از ظرفیتهای بومی این منطقه و همچنین بازگشت مهندس یزدانپناه که عنوان معمار نوین کیش به ایشان داده شده است؛ خبر مسرت بخشی در میان عموم مردم، تجار، بازرگانان و کسبههای فعال این منطقه است و امیدواریم استفاده از تجارب ارزشمند متخصصان و پیشکسوتان جزیره چراغ راه پیشرفت و توسعه کیش باشد.
بی تردید هم افزایی و استفاده از تجربیات و تواناییهای مدیران میانی دلسوز که حس تعلق در آنان الگویی برای جانشین پروری میباشد و همچنین متخصصان محلی که وضعیت کیش برای آنان اهمیت خاصی دارد میتواند به بهبود عملکرد و جلوگیری از سقوط کارآمدی مدیران بالادستی کمک کند از این رو نباید زیباییهای کیش تنها معیار ارزیابی قرار گیرد بلکه باید نقصها و چالشها نیز به درستی شناسایی و پیگیری شوند.