امروزه درمجموعههای دولتی و بخش خصوصی رفع چالشهای اصلاح فرایندهای اداری به عنوان یکی از برنامههای راهبــردی وتاثیرگذاربا تمرکز برارائه خدمات بهتر و سریعتر و همچنین جلب رضایتعموم مردم و مراجعه کنندگان مطرح میباشد.
معمولااهمیتاصلاحفرایندها؛بهرهگیریازظرفیتمشاورانمجـربوکاردانکهالبتهناآگـاهبهموضوعـاتدرونسازمــانیهستند؛بهعلتعدمشناختکافیاز مجموعهها وازسویدیگر یکپارچهنبودن درون سازمانی نسبت به سیاستگذاریها دراین حوزه به مرحله اجرا درمیآیدکه اینمهم خودپس ازمدتی به عنواناهرمی برایمتوقف ساختن این طرح ارزشمند عملمیکند.
بی تردید عدم آشناییکافیمشاوران با موضوعات ونیازهای درونسازمانی منجر به طراحی و پیادهسازی ناکارآمد اصلاحات میشود؛ بنابراین اصلاحات باید تمامحوزههای عملکردیسازمان رادر بر بگیرد تا نتیجه مورد انتظار حاصل شود.
عملکرد موفق در اصلاح فرایندهای اداری تمرکز برتمام حوزهها،تقویت زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری و به ویژهرفع مشکلات سامانههـای فعالیکه حتیکاربران متقاضیبرایدریافت مجوز با مشکلاتعدیدهایدر بارگذاری مدارکخودبا آن مواجههستند میباشد.
ازاینروبرطرفکردنابتداییترینمشکلاتدرحوزهارائهخدمات؛ نخستین گامموثربرای اجرایی شدن فرایندهایاداری است که به طورحتم بر بهبود بخشیدن بهکارایی سازمان منتج خواهد شد.
بهطورحتمتشکیلکــارگروهدرونسازمانییکیازاقدامــاتمهموراهبردیبرایاجراییشدن اصلاحاثربخش فرایندهای اداریاست.ایجادتیمهایی ازتمام واحدهایاداری و عملیاتی بادانشمختلف برای همافزایی و همکاریدرون سازمانی میتوانددر شناخت دقیق نیازها و چالشهای داخلی سازمان موثرواقع شود.
اصلاح فرایندهایاداری یک اقدامراهبردی است که نیازمند برنامهریزی دقیق، توجه به جزئیات،شناختنیازهای داخلی وارتقایزیرساختهای فناورانه میباشد.
با تمرکز بر این عوامل و همکاری موثر میان بخشهای مختلف سازمانی، میتوان به بهبود کارایی فرایندها و افزایش رضایت مردم دست یافت.