به گزارش رویکرد هفته کیش، علی طلوعیراد در یادداشتی نوشت: موضوع مقابله با پشه آئدساجپتی ومخاطرات بهداشتیناشی ازآن درجزیرهکیش که حتی داخل فضاهای سرپوشیده و خانههای ساکنان کیش نیز نفوذ پیدا کرده است موضوع حیاتی محسوب میشود که برای مقابله با پیشگیری از افزایش این پشه نیازمندرویکردهای جامع وفوری از سوی نهادها، ارگانها و جوامع مختلف صنفی وشهروندان است.
امروزه وقتی گذرتان به مناطق مختلف جزیره میافتد بی توجهی به مخاطرات ناشی از پشه آئدس به طور معمول قابل مشاهده است و این بی تفاوتی میتواند خطرجدی در حوزه سلامت کیش باشد.
مقابله باپشهآئدساجپتینیازمندیکرویکردچندجانبهاستکه تمام ابعادبهداشتی،اجتماعی ومدیریتی رادربرمیگیرد. تامین نیروی انسانی متخصص، افزایشآگاهیعمومی واجرای برنامههای عملیاتی دقیق ازجمله اقدامات ضروری هستندکه باید به سرعت انجام شوند تا از بروز مشکلات بهداشتی درجزیرهکیش جلوگیری شود.
توانمندسازی جامعه برای همکاری در این زمینه و استفاده ازظرفیتهای مختلف بهداشتی وحمایتی میتواند نقش کلیدی درموفقیت این اقدامات پیشگیرانه داشته باشد.
با توجه به اینکه پشه آئدس اجپتی قابلیت انتقال بیماریهای خطرناکی مانند تبدنگی، زیکا و چیکونگونیا را دارد که میتواند بهیک بحرانبهداشتی درجزیره منجر شود؛ شرایط جوی و محیطیمانند بارندگیهای پیشرو بر استمرار و افزایشجمعیتپشهها کمکمیکند،ازاینرواستفاده از کمپینهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی گسترده برای آگاهسازی عمومی درباره خطراتناشی ازپشهآئدس وراههایپیشگیری ازتکثیر وگسترش آن ازاهمیت ویژهای برخوردارمیباشد.
استفاده از تجهیزات پیشرفته، تدوین واجرای برنامههای عملیاتی دقیق، تمرکز ویژه برسامانههای پاسخگویی۲۴ ساعته،تشویق و ترغیب مردم به مشارکت در اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات بهداشتی، اطلاعرسانی فراگیر درباره اقدامات بهداشتی شخصی و محیطی مانند حذف آبهای راکد که محل تخمگذاری پشهها هستند موثرترین راه کاربرای مقابله با پشه آئدس است.
به طورحتم، آگاه بودن جامعه به شرایط پیشرو و عزمجدی برای مقابله با پشهآئدس نیازمند مشارکتهای اجتماعی است و بهره مندی از ظرفیتهای موجود نباید به دقایق نود موکول شود.
شایسته است قبل از وقوع هراتفاقی که سلامت وآرامش جامعه راهدفگذاری میکند؛ اطلاع رسانی فراگیر از برنامه های عملیاتی، تخصصی و تبلیغاتی را به صورت مداوم دردستور کار خود قرار دهیم.